Freeze Frame:
RPM: 1449 /min
Speed: 68.0 km/h
Load: 0.0 %
Voltage: 14.59 V
Bin. Bits: 11001000
Bin. Bits: 00000000
(no units): 0.0
Czy ktoś zinterpretuje na polski ? Rozumiem że ma to związek z tempomatem, czytałem o rozbieraniu manetki z wątku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=382801 ale tam jest opisany inny kod, od czego zacząć ? Manetka i styki ? Proszę o pomoc
Była O1 1.6 AEE
Było A4 B5 1.6 ADP
Jest O2 FL 1.9 BXE
Ja tempomatu nie dokładałem, mam elegance i on był w standardzie.
[ Dodano: Sob 08 Mar, 14 15:36 ]
Gdzie szukać tego kabelka ?
[ Dodano: Sob 08 Mar, 14 15:47 ]
Dobra, chyba mam przyczynę(siedzę w aucie właśnie), rozbebeszyłem manetkę, wyciągnąłem przełącznik od tempomatu, zacząłem sprawdzać wszystkie kabelki i jeden (niebieski) jest przerwany tuż przy kolumnie.
[ Dodano: Sob 08 Mar, 14 22:13 ]
No i tempomat działa jak ta lala. Nawet nie wyciągałem manetki, zrobiłem to można rzec - online Dosztukowałem około 3-4 cm kabelka podobnej grubości + koszulka termokurczliwa + lutownica i jazda z tematem. Dlaczego te kilka cm dodatkowo ? Otóż wg mnie właśnie podczas pracy manetki góra-dół (lewy prawy kierunek) kabelki naciągały się i z tej przyczyny ten niebieski w końcu pękł. Efektem był błąd w sterowniku silnika i tempomat się nie załączał. Po operacji jest wszystko ok = brak błędu w sterowniku i co najważniejsze - tempomat działa :lol:
Była O1 1.6 AEE
Było A4 B5 1.6 ADP
Jest O2 FL 1.9 BXE
Mały manual, jak dobrać się do manetki z tempomatem opisany jest TUTAJ, nas interesuje tylko zdjęcie osłony górnej,dolnej i rozpołowienie manetki od kierunków. Pomocny będzie tępy nóż, płaski śrubokręt, moneta... aby nie uszkodzić plastikowej manetki, dodatkowo aby nie wyjmować manetki z kolumny i był lepszy dostęp do kabelków, wyciągnąłem pierścień przy samej główce manetki, fotka pożyczona od kolegi se@l, na zielono zaznaczony ten pierścionek, trzyma się na 3 zatrzaskach, schodzi lekko, bez siły żeby nie połamać, no i dalej już fotki z telefonu. Jakość taka se ale wiadomo o co chodzi - i główny winowajca - niebieski kabelek.
Była O1 1.6 AEE
Było A4 B5 1.6 ADP
Jest O2 FL 1.9 BXE
Komentarz